LeoCor

Varför började jag med Breathwork och hur hjälper den mig?

Tommy Inkilä

Jag kom till ett skede i livet då jag kunde känna att min kropp och nervsystem satt på en hel del minnen/ händelser som jag själv inte kunde hitta med hjälp av att enbart prata med terapeut- eller djupdyka med plant-mediciner. Det saknades något.. Något som tog mig 100% till kroppen utan det tänkande sinnet.

Så en dag stötte jag på något som kallades för Breathwork.  

Det jag tidigare sett och läst om Breathwork lockade mig inte alls, hyperventilerande och stressande för kropp och nervsystem kände jag. Det hade jag tillräckligt av.

Den Breathwork:en jag började läsa på mer om, var i sin tur mer frigörande. Den kändes snällare och resonerade helt enkelt mer med mig.

När jag väl provade första gången så exploderade känslorna som en kavalkad efter 30 min. Mycket var okontrollerat och jag visste inte vilken känsla som var vilken. Allt kom samtidigt och ville ut!
Det var oerhört befriande och jag kunde känna en enorm lättnad efter min första session. "Jag prickade rätt", tänkte jag. Jag kunde också känna i hela kroppen och sinnet att jag tömts på energier/ känslor, som en tryck-kokare som släppt på trycket.

Äntligen fick jag tag på de där molande känslorna som hade legat och puttrat överallt i kroppens muskler, nervsystem och celler. Alla känslor som kom upp, vart kom de ifrån och vad skulle jag göra av allt tänkte jag? Det är ju minnen från när jag var 0 år och uppåt.

Kort därefter vart jag rekommenderad en helt fantastisk terapeut som parallellt hjälpte mig att läka och sortera alla gamla händelser som kom upp med hjälp av Breathwork:en. Resan fortsatte i ett halvårs-tid och jag kan garantera att det är en helt otrolig resa och kombination om du gillar förändringsarbete.

Hur ofta? Ni som känner mig vet att jag gillar att gå till botten med saker, så jag körde Breathwork 1 gång per dag och terapi 1 gång i veckan. Nu håller jag mig till Breathworken 1 gång i veckan, eller när jag känner att det ligger något och molar i mig. Så fort en känsla legat i mig ett tag, så är jag igång med andningen och hittar ventilen.

Vill du prova på, så är du varmt välkommen att joina våra grupper på onsdagar. Inga förkunskaper krävs och du behöver inte ta med annat än ett nyfiket sinne.

Boka din plats här